Zoeken naar golden retriever wikipedia

+
+
+
+
+
+
+
+
+

     golden retriever wikipedia
 
Labrador retriever Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 8 Sectie 1 122. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De labrador retriever of kortweg labrador is een hondenras dat afstamt van de St. Dat ras is vanaf midden 19e eeuw in Engeland gekruist met een aantal andere rassen zoals de Gordon setter de Spaniël de Flatcoated retriever en de Chesapeake Bayretriever. Johns-hond werd in New Foundland gebruikt voor de visvangst de labrador werd in Engeland speciaal gefokt voor de eendenjacht in moerassige gebieden.
Golden retriever Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 8 Sectie 1 111. zie ook de lijst van FCI-nummers. De golden retriever is een hondenras dat afkomstig is uit Schotland. De vacht van de golden retriever is lang en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft naast regelmatig borstelen weinig verzorging nodig.
Flatcoated retriever Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI groep 8 sectie 1 121. Zie ook de lijst van FCI-nummers. Naast de zwarte vacht is ook leverkleur toegestaan. De oorsprong van de Flatcoated retriever ligt in Engeland. De Lesser Newfoundlander werd gekruist met de in zwang zijnde Gordon Setter en Zwarte Ierse setter. Midden 19de eeuw ontstond zo de Wavy Coated Retriever. Door verdere kruisingen onder meer met collie achtige honden ontstond de huidige Flatcoat met een smallere schedel en een vlak aanliggende vacht. De ontwikkeling van het ras is gedurende de tweede helft van de 19de eeuw voornamelijk bepaald door dr.
Nova Scotia duck tolling retriever Wikipedia.
Uit Wikipedia de vrije encyclopedie. Ga naar navigatie zoeken. Nova Scotia duck tolling retriever. Nova Scotia duck tolling retriever. FCI Groep 8 Sectie 1 312. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Nova Scotia duck tolling retriever of toller is een hondenras dat ontstond in het begin van de 19e eeuw in Canada. 1 Herkomst en gebruik. 3 Start van de fokkerij in Europa. 6 Clubs en verenigingen. Herkomst en gebruik bewerken. Het ras is afkomstig van het schiereiland Nova Scotia in het oosten van Canada.
Golden retriever Honden wiki Fandom powered by Wikia.
In 1854 kocht hij het landgoed Guisachan en vanaf dat moment werden zijn kennels enorm uitgebreid. Daarmee kregen ook de retrievers meer bekendheid meer informatie over dit onderwerp jaarboeken Golden Retriever Club Nederland de golden retriever dat betekent gouden terug brenger. In Groot-Brittannië Europa de Verenigde Staten Zuid-Afrika Australië en Japan is deze hond zeer geliefd. Het is een van de zes retrieverrassen die we kennen de Labrador retriever de Flatcoated retriever de Curly coated retriever de Chesapeake Bayretriever en de Nova Scotia duck tolling retriever. De golden retriever is energiek werklustig en gehoorzaam van aard en wordt dan ook graag gebruikt als gebruikshond zoals geleidehond hulphond en jachthond.
De Golden retriever veelzijdige mensenvriend! Dier en Natuur Huisdieren.
In Nederland is op 10 maart 1956 op initiatief van een aantal Golden Retriever liefhebbers een rasvereniging opgericht de Golden Retriever Club Nederland GRCN. Karakter van de Golden Retriever. De Golden Retriever staat bekend als een betrouwbare gehoorzame hond. Zij kunnen goed met kinderen overweg en hebben veel geduld. Dit maakt hen tot zeer geschikte gezinshonden. Golden Retrievers hebben een zacht karakter zijn sociaal naar andere dieren en vinden het fijn hun baasje te behagen. Het zijn zeer actieve honden die veel beweging nodig hebben. Ze zijn dan ook liever niet te lang alleen. Golden Retrievers zijn echte waterliefhebbers. Ze kunnen goed zwemmen en doen dit graag. Door hun intelligentie zijn Golden Retrievers geschikt als geleide of hulphond. Uiterlijk van de Golden Retriever.
Russische retriever Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Een Gele Russische Retriever. De Russische Retriever is een uitgestorven hondenras. 1 Het is niet duidelijk wanneer het ras precies is opgehouden met bestaan de honden bestonden nog tot ergens laat 19de eeuw. De Russische Retriever was van Aziatisch Russische afkomst. Het ras werd honderden jaren lang gebruikt bij het hoeden van de kudden van de Indo-Arische mensen die leefden in het Kaukasus gebergte. De Russische Retriever was een grote hond met een schofthoogte van 76 cm en woog ongeveer 45 kg.
Retriever Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Een retriever Engels to retrieve ophalen is een type jachthond die wild voor een jager ophaalt ofwel apporteert. In het algemeen worden jachthonden in drie groepen ingedeeld retrievers spaniëls en pointers. Retrievers worden vooral gefokt om vogels en andere prooidieren te vinden en ze zonder schade naar de jager terug te brengen. Retrievers omvatten onder andere.

Contacteer ons